Over ons

 

Historie

Groesbeeks Glorie is een middelgrote handbalvereniging uit Groesbeek.

In juli 1964 is de vereniging opgericht in de Breedeweg. Na opening van sporthal Heuvelland in 1983 is het een grotere en volledig Groesbeekse vereniging geworden. Vele jaren is het een gemengde vereniging geweest totdat in 1996 het herenteam ermee ophield waardoor het een dames/meidenvereniging werd. Groesbeeks Glorie heeft bijna 200 leden, zowel actieve als niet-actieve sporters. Binnen Groesbeeks Glorie wordt er alleen zaalhandbal gespeeld. Zo wordt met alle teams deelgenomen aan de reguliere zaalcompetitie van het NHV. Ook is er een recreantenteam dat deelneemt aan de zogenaamde midweekcompetitie.

Ben je geïnteresseerd? Kom dan zelf een keer kijken of meedoen. Meer informatie hierover is te vinden bij het inschrijfformulier

 

Bestuur

 

Dit zijn Christa, Marjolijn, Theo, Frans en Annemiek. Samen vormen wij het bestuur van handbalvereniging Groesbeeks Glorie. Frans is voorzitter van het bestuur. Marjolijn is secretaris. Als penningsmeester regelt Christa de financiën. Theo focust zich binnen het bestuur voornamelijk op de scheidsrechters. Annemiek maakt als algemeen bestuurslid de groep compleet.

Samen zijn wij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging. Naast het maken van beleid, vormen wij de coördinerende schakel tussen alle commissie en vertegenwoordigen wij de vereniging naar buiten toe. Buiten het zijn van bestuurslid hebben zij ook nog een andere rol binnen de vereniging. Annemiek heeft zelf jarenlang gehandbald. Op dit moment maakt zij deel uit van de scheidsrechterscommissie en de PR-commissie. Naast het fluiten van verschillende wedstrijden is Theo trainer en coach van Dames 1. Marjolijn maakt onderdeel uit van Dames 2. Bovendien is zij betrokken bij het organiseren van diverse activiteiten. Ook Christa is actief als handbalster. Zowel als speelster en als keepster zet zij zich in voor het recreantenteam. Daarnaast brengt zij vele uren in de sporthal door om haar handballende dochters aan te moedigen.

 

Technische Commissie

 

De technische commissie is verantwoordelijk voor alle handbaltechnische zaken binnen de vereniging. Ook het promoten en stimuleren van de handbalsport behoort tot het takenpakket van deze commissie. Met ingang van het seizoen 2017-2018 is er een nieuwe technische commissie actief.

De taak-verdeling binnen deze nieuwe commissie is als volgt geregeld:

Gino Zegers - voorzitter 

 • - het leiden van de technische commissie en de commissievergaderingen;
 • - een aantal bestuursvergaderingen bijwonen om het bestuur bij te praten;
 • - 4 maal per seizoen het bijwonen van de clustervergaderingen met verenigingen uit onze regio;
 • - het aanstellen van de trainers en coaches;
 • - het opstellen van het trainingsschema en het bestuur adviseren inzake de aanvraag zaalhuur;
 • - medeverantwoordelijk voor het maken van de teamindelingen;
 • - verantwoordelijk voor de contacten vanuit de TC richting het NHV;
 • - het jaarlijks opstarten van het nieuwe seizoen d.m.v. communicatie naar coaches en trainers.

Cees Arts - secretaris 

 • - het verzorgen en verzenden van de notulen van de vergaderingen van de TC;
 • - het opleiden, begeleiden en coachen van onze jeugdtrainers en jeugdcoaches;
 • - het plannen en organiseren van trainersoverleg;
 • - het adviseren inzake het aanstellen van de trainers en coaches;
 • - het adviseren inzake het opstellen van het trainingsschema;
 • - het adviseren inzake het maken van de teamindelingen;
 • - met jeugdtrainers cursusmogelijkheden bespreken en ze eventueel daarvoor aanmelden;
 • - inventariseren materialen en in overleg met trainers het bestuur adviseren over aankoop.

Bas Hendriks - commissielid

 • - het doorselecteren van speelsters en het analyseren van wedstrijden, zie technisch beleidsplan;
 • - het ondersteunen van het coachesoverleg en het ouderoverleg.

Etiënne Albers - commissielid

 • - contactpersoon F- en H-jeugd;
 • - contactpersoon jaarlijkse inventarisatie wie gaat door of stopt met handballen.

Bij vragen en of opmerkingen over handbaltechnische zaken of kwesties omtrent het promoten en stimuleren van de handbalsport, horen wij het dus graag.

 

Werkgroep PR, communicatie & sponsoring

 

De werkgroep PR, communicatie & sponsoring bestaat uit Susan Mulders, Annemiek Vullings, Bernadette Janssen, Fleur Boonen en Paula Arents. De werkgroep is verantwoordelijk voor de PR van Groesbeeks Glorie naar buiten toe.

Denk hierbij onder andere aan het onderhouden van de verenigingswebsite, onze Facebookpagina, de initiatie van externe activiteiten om de jeugd van Berg en Dal kennis te laten maken met handbal en het verzorgen van artikelen voor publicatie in de plaatselijke weekbladen en kranten. Ook de initiatie van interne verenigingsactiviteiten wordt door de werkgroep opgepakt. In samenwerking met enthousiaste vrijwilligers neemt de werkgroep de verantwoordelijkheid voor de organisatie rondom het vinden en behouden van onze clubsponsors.

 

Vertrouwenscontactpersoon

 

 

 

 

Ik ben Heidi Kelleners en ik ben sinds dit seizoen door het bestuur aangesteld als Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van onze mooie vereniging. Dat wil zeggen dat ik eerste aanspreekpunt ben in geval van seksuele intimidatie of

ander grensoverschrijdend gedrag (als discriminatie, pesten, lichamelijk geweld) voor iedereen die met onze club te maken heeft (leden, ouders van, trainers, coaches, kaderleden, enz).

Via vertrouwenscontactpersoon@groesbeeksglorie.nl kun je mij een mail sturen en dan zal ik verder met je contact opnemen voor een telefonisch/face-to-face gesprek waarbij je je verhaal kunt doen, ik je zal inlichten over de procedures en waarbij we samen kijken of en welke vervolgstappen je kunt nemen.

Ik ben geen onderdeel van het bestuur, maar meld middels een registratieformulier aan het bestuur: het bestuur is nl. verantwoordelijk voor een sociaal veilig sportomgeving; maar indien gewenst dit anoniem!

Ik wil als VCP graag een bijdragen leveren aan een sociaal veilige sportomgeving voor jou, dus als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag richting jou of richting een ander dan neem gerust contact op!

Ik handbal zelf nu-met veel plezier- in het recreantenteam na een aantal superleuke jaren bij dames 1 te hebben gespeeld; ik handbal al sinds mijn 6de, toen bij Sittardia. Verder zit ik sinds kort ook op voetbal en loop ik hard. Ik heb een man en twee kinderen (9 en 11 jaar) waarmee ik in Nijmegen woon: verder ben ik drie dagen per week werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog.

Groetjes, Heidi

 

 

Fysiotherapie

 

 

 

 

Hallo, ik ben Manon Nas. Zelf heb ik jarenlang gehandbald bij Groesbeeks Glorie. Tijdelijk ben ik nu even gestopt met handbal. In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute.

Sindsdien ben ik werkzaam bij fysiotherapie Boonstra & Mulders te Groesbeek.

U kunt bij mij terecht voor al u sport gerelateerde blessures. Dit kunnen blessures zijn die u opgelopen heeft tijdens het sporten, maar ook blessures die u beperken in uw sportactiviteit.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u bellen/appen met 06-10420556 of mailen naar mnas@fysiotherapieboonstra-mulders.nl.

Speelniveaus

 

Onze teams komen uit op afdelingsniveau.

Team uitkomend in Klasse
Dames 1 Zuid-Oost Brabant 2A
Dames 2 Zuid-Oost Brabant 2
Dames recreanten Noord-Oost Oost 5
Dames B1 Zuid-Oost Brabant 1
Jeugd C1 Zuid-Oost Brabant 2
Jeugd D1 Zuid-Oost Brabant 1
Jeugd E1 Zuid-Oost Brabant 2
Jeugd E2 Zuid-Oost Brabant 8