Wedstrijd verslag

previous arrow
next arrow
Slider

Wedstrijdverslagen Dames 1

Verdiende overwinning voor Groesbeeks Glorie

Desk mocht de wedstrijd openen, maar benutte deze aanval niet. Groesbeek begon fel aan de wedstrijd en keepster Lise Giesbers stond meteen als een blok in haar goal. Hierdoor wisten de dames van Desk nauwelijks tot scoren te komen. Groesbeeks Glorie kwam op voorsprong door meerdere keren de hoekspeelsters vrij te spelen. De thuisploeg zorgde ervoor dat Desk niet goed in hun spel kwam door een strakke verdediging. Hierdoor stond het na een aantal minuten 10-2 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. Het laatste kwartier van de eerste helft zakte de snel- en felheid van Groesbeek af, waardoor Desk goed terug kon komen in de wedstrijd. De teams gingen met een stand van 13-8 in het voordeel van Groesbeeks Glorie de rust in.

De dames van Groesbeeks Glorie wisten zich in de rust te herpakken en begonnen met een hoog tempo aan de tweede helft. Hierdoor ontstonden er gedurende de gehele tweede helft verschillende break-outs die met doelpunten afgerond werden. Maar door het felle en fanatieke spel van Groesbeek, werden er meerdere penalty's uitgedeeld in het voordeel van Desk. Hiervan benutte de dames uit Kaatsheuvel een aantal succesvol. Ondanks de tegen-penalty's en 2-minuut tijdstraffen zette Groesbeek hun snelle spel en goede samenwerking door en pakten ze de verdiende winst met een uitslag van 24-15.

De volgende wedstrijd van Groesbeeks Glorie vindt plaats op zondag 22 maart om 14.15 uur tegen Camelot 1 in Tilburg.

Groesbeeks Glorie verliest in Wanroij

De dames van Groesbeeks Glorie wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, maar waren erop gebrand om de punten te pakken. De dames wisten dat HVW een aantal goede afstandsschutters heeft, snel spel speelt en goed de cirkel-speelsters kan vinden.

Al snel liep Groesbeek tegen een achterstand aan. De verdediging stond niet goed en aanvallend lukte het niet om ruimte te creëren en tot scoren te komen. HVW kreeg ruimte op de cirkel en kon van afstand gemakkelijk omhoog komen en schieten. Gaandeweg de eerste helft lukte het HVW om een voorsprong te pakken wat resulteerde in een ruststand van 15-8 voor HVW.

In de rust spraken de dames van Groesbeek af om sneller te verdedigen en eerder uit te stappen op de opbouw-speelsters die van afstand schoten. Daarnaast werd afgesproken dat het tempo omhoog moest worden gebracht om zo weer terug in de wedstrijd te komen.

De tweede helft begon voor Groesbeek dan ook meteen goed. HVW had moeite met de verdediging van Groesbeek en kreeg hierdoor minder ruimte om te scoren. Groesbeek wist een aantal keer de bal te onderscheppen en zo een snelle tegenaanval op te zetten. Hierdoor werd het verschil kleiner en kwam Groesbeeks Glorie terug in de wedstrijd. Aan het einde van de tweede helft zwakte Groesbeek wat af, waardoor de thuisspelende ploeg toch verder in score wist uit te lopen. Gedurende de gehele wedstrijd werden veel penalty's gegeven aan beide kanten. Alba Folgueiras Gonzalez wist er maar liefst acht te benutten voor Groesbeek. Helaas was dit onvoldoende om de punten te pakken. De wedstrijd eindigde met een stand van 26-20 in het voordeel van HVW.

De aankomende twee weken speelt Groesbeeks Glorie geen wedstrijden in verband met de carnaval. De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld en is op zaterdag 7 maart om 20.00 uur tegen Desk dames 1.

Groesbeeks Glorie verliest van koploper

De eerst helft van de wedstrijd liep voor Groesbeek niet lekker, voornamelijk in de aanval. De dames waren erg zoekende en wisten niet goed hoe ze met de strakke 6:0 verdediging van GHV om moesten gaan. De verdediging van Groesbeeks Glorie zat wel aardig goed dicht. Mede dankzij het goede keeperswerk van Lise Giesbers lukte het GHV niet om in score uit te lopen. Doordat GHV een aantal break-outs kon lopen, kwamen ze op voorsprong. De ruststand was 5-9 in het voordeel van de dames uit Goirle.

In de rust spraken de dames van Groesbeeks Glorie af dat er meer van afstand geschoten moest gaan worden. Hierdoor zou de verdediging van GHV meer uit moeten stappen en zou er meer ruimte op de cirkel komen. Toch lukte het de Groesbeekse dames niet om dit uit te voeren. Er werd niet de juiste ruimte gecreëerd om daadwerkelijk afstandsschoten te nemen. Naarmate de tweede helft vorderde, liepen de dames van GHV uit in score. De eindstand was 14-21 in het voordeel van GHV.

Volgende week zondag 16 februari speelt Groesbeeks Glorie om 12.35 uur een uitwedstrijd tegen HVW in Wanroij.

Groesbeeks Glorie – The Flyers eindigt in gelijkspel

Met volle moed stapte Groesbeek Glorie het veld op. De dames zouden er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd begon erg moeizaam en slordig. Er werd slecht afgerond waardoor de keepster van The Flyers ze er met weinig moeite uit kon houden. Ook The Flyers kwam niet goed aan scoren toe. Met een tussenstand van 4-5 in het voordeel van The Flyers, gingen de teams de rust in.

Na de rust liet Groesbeeks Glorie van zich horen. Er werd sneller gespeeld, de verdediging stond sterker en ballen werden beter afgerond. Toch zwakte dit in het tweede deel van de tweede helft weer af. De teams werden steeds feller tegen elkaar. Van beide kanten werd er erg fel verdedigd. Dit hielp niet mee aan het scorend vermogen van beide teams. De wedstrijd eindigde in een stand van 13-13.

De volgende wedstrijd van Groesbeeks Glorie vindt plaats op 8 februari tegen de koploper GHV in Groesbeek. Vorig duel eindigde met een eindstand van 22 – 15 in het voordeel van GHV.

Groesbeeks Glorie pakt twee punten

Groesbeeks Glorie begon meteen de eerste minuten sterk aan de wedstrijd. Zo werd er een aantal keer achter elkaar gescoord door de thuisspelende ploeg. Camelot had hier niet altijd een antwoord op. Groesbeek ging de rust in met een 14-9 voorsprong.

Na rust liet Groesbeek weer zien dat ze de wedstrijd in handen hadden. Er werden goede aanvallen ingezet. Door op snelheid te spelen, kwam Groesbeek gemakkelijk tot scoren. Ook stond de verdediging de gehele wedstrijd sterk door goede samenwerking. Met een eindstand van 29-20 in het voordeel van de thuisspelende ploeg, bleven de twee punten in Groesbeek.

De volgende wedstrijd van Groesbeeks Glorie vindt plaats op zondag 19 januari tegen Tachos in Waalwijk. Vorig duel werd gewonnen door Tachos met maar één doelpunt verschil.

Groesbeeks Glorie begint het nieuwe jaar slecht

Gedurende de eerste helft liep de stand tussen de teams gelijk op. Mede door verschillende penalty’s aan beide kanten en goed keeperswerk van Lise Giesbers, waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. Vlak voor de rust lukt het beide teams niet meer tot scoren te komen door schoten op de paal en de lat en gingen de kleedkamer in met een ruststand van 7-7.

In het begin van de tweede helft kwamen beide teams niet aan scoren toe, vooral door veel slecht aangespeelde ballen aan beide kanten van het veld. De eerste 10 minuten van de tweede helft viel er geen enkel doelpunt. Na 10 minuten konden de dames van Desk het goal steeds gemakkelijker vinden waardoor de score opliep naar 10-7 in het voordeel van de dames uit Kaatsheuvel. Hierna lukte het Groesbeeks Glorie niet meer om tot scoren te komen, ondanks dat het spel in de laatste 10 minuten van de tweede helft beter begon te lopen. De wedstrijd eindigde met een uitslag van 13-9 in het voordeel van Desk.

Op zaterdag 11 januari speelt Groesbeeks Glorie om 20.00 uur thuis tegen de Tilburgse dames van Camelot.

Groesbeeks Glorie verliest van GHV

Groesbeek startte de wedstrijd sterk met een goede verdediging en snelle aanvallen. De eerste vijftien minuten liep de score gelijk op. Dit maakte de wedstrijd erg spannend. In het tweede deel van de eerste helft had Groesbeeks Glorie veel balverlies. Hierdoor konden de dames van GHV verschillende break-outs lopen en wisten hier ook uit te scoren. GHV kreeg meer grip op de wedstrijd waardoor er bij rust een verschil van zes doelpunten was in het voordeel van de thuisploeg. De ruststand was 12-6.

 

In het begin van de tweede helft zorgden een goede verdediging en goed keeperswerk van Lise Giesbers ervoor dat de dames uit Goirle moeilijk tot scoren kwamen. De aanval liep ook beter waardoor Fleur Boonen een aantal mooie doelpunten kon maken. Na vijftien minuten stonden de dames uit Groesbeek nog steeds met zes doelpunten achter. Er werden nieuwe systemen in gezet en er speelsters werden gewisseld van positie, maar dat mocht niet baten. Met een verschil van zeven doelpunten hielden de dames uit Goirle de twee punten thuis. De eindstand van 22-15.

 

Groesbeeks Glorie speelt de laatste wedstrijd van 2019 aanstaande zaterdagavond 14 december om 20.00 uur thuis tegen de dames van H.V.W..

Groesbeeks Glorie behaalt twee punten

De dames van Groesbeeks Glorie waren erop gebrand om deze keer de twee punten te pakken. Bij aanvang van de wedstrijd was de spanning goed te voelen. Groesbeeks Glorie begon slordig aan de wedstrijd. Er werden vrije kansen gemist en verdedigend lieten de dames wat gaten vallen. Hier wisten de dames van The Flyers gebruik van te maken. Na een aantal minuten gespeeld te hebben, kwam The Flyers op voorsprong. Groesbeeks Glorie wist zich terug te vechten waarna het spel gelijk op ging. De teams gingen de rust in met een stand van 12-12.

 

De tweede helft werd voortgezet zoals de eerste helft was geëindigd. Groesbeeks Glorie had even een zwak moment waardoor de The Flyers een kleine voorsprong kreeg. Toch wisten de Groesbeekse dames zich te herpakken en namen ze de wedstrijd weer over. Gedurende de wedstrijd werd de sfeer op het veld feller en harder. Hierdoor werd er geregeld 2 minuten tijdstraf gegeven aan beide kanten. Ook kregen beide teams veel penalty's, in totaal veertien. Hier wisten beide ploegen uit te scoren. Na spannende laatste minuten wist Groesbeeks Glorie de punten thuis te houden met een eindstand van 19-17.

 

Zaterdag 7 december om 20.05 uur speelt Groesbeeks Glorie dames 1 uit in Goirle tegen GHV dames 1. Vorig duel eindigde met een stand van 13-17 in het voordeel van GHV.

Groesbeeks Glorie wint met een inhaalslag

Het begin van eerste helft verliep voor Groesbeeks Glorie erg moeizaam. De dames wisten niet hoe ze met de aanval van R.H.V. DS1 moesten omgaan. De dames van R.H.V. waren erg goed op elkaar ingespeeld en konden elkaar goed vinden in de aanval. Hierdoor kwam Groesbeek op achterstand. De ruststand was 7-10 in het voordeel van R.H.V..

Met een positieve instelling ging Groesbeeks Glorie de tweede helft van de wedstrijd in. In het eerste deel van de tweede helft wedstrijd liep de score erg gelijk op. De dames van Groesbeeks Glorie konden elkaar steeds beter vinden en in de verdediging werd steeds beter samengewerkt. De tegenstanders verloren hun kracht en snelheid waardoor er een aantal fouten gemaakt werden. Hier kon Groesbeek goed gebruik van maken. Door te felle verdediging van R.H.V. kreeg Groesbeek een aantal penalty’s. Deze werden door Fleur Boonen goed benut. Met goede acties van Paula Arents en Demi Kersten vanuit de hoek, wist Groesbeeks Glorie een goede inhaalslag te maken. De wedstrijd eindigde met een stand van 23-19  in het voordeel van Groesbeek.

Volgende week zaterdag 30 november om 20:00 uur speelt Groesbeek Glorie een thuiswedstrijd tegen The Flyers. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Vorige duel eindigde met een gelijkspel, namelijk 18-18.

Groesbeeks Glorie verliest met één doelpunt verschil

Groesbeek startte de wedstrijd sterk met een break-out. Hierop volgde nog een paar doelpunten. De verdediging van Groesbeeks Glorie stond niet sterk genoeg waardoor de dames van Tachos terugkwamen in de wedstrijd en de voorsprong pakten. Tot aan de rust wisten de dames van Groesbeek de voorsprong niet terug te pakken. De score liep erg gelijk op, om de beurt scoorden de teams. Met een stand van 9-11 in het voordeel van Tachos, gingen de dames de rust in.

Vol goede moed begon Groesbeeks Glorie aan de tweede helft. Met twee doelpunten verschil was de wedstrijd nog niet gespeeld. Weer werd er om en om gescoord. De scheidsrechter vond dat de dames van Groesbeek te fel verdedigden, waardoor zij een aantal penalty’s tegen kregen. Tachos speelde met 1 wissel. Groesbeek speelde hierop in door op snelheid te spelen. Tot in de laatste minuut was het spannend welk team er met de winst vandoor zou gaan. Met een eindstand van 21-22 konden de Dames uit Waalwijk de punten mee terug naar huis nemen.

Volgende week, op zaterdag 23 november, speelt Groesbeeks Glorie om 20.00 uur thuis tegen R.H.V.. Vorige wedstrijd werd door R.H.V. gewonnen met een eindstand van 17-15.

Groesbeeks Glorie onderuit tegen Camelot

De dames uit Groesbeek begonnen slecht aan de wedstrijd. Er werd geen druk gezet in de aanval waardoor er geen kansen werden gecreëerd. De dames van Camelot hadden een goed afstandsschot. Hier kon Groesbeeks Glorie de eerste minuten geen grip op krijgen. In het tweede deel van de eerste helft lukte het Groesbeek beter tot scoren te komen en ook de verdediging stond sterker. Met een ruststand van 13-7 in het voordeel van Camelot, wist Groesbeek dat er in de tweede helft flink geknokt moest gaan worden.

De tweede helft besloten de dames uit Groesbeek te starten met een 4/2 aanval. Er werd beter verdedigd door uit te stappen op de opbouwers van Camelot. Door de 4/2 aanval werden er meer kansen gecreëerd, maar deze werden niet altijd benut. Er kon geen aansluiting gevonden worden op het scoren Camelot. Ook zwakte het tempo van de dames uit Groesbeek weer af en werd er in het laatste deel van de tweede helft niet meer gevochten. De eindstand was 29-14 in het voordeel van Camelot.

Volgende weekend speelt Groesbeeks Glorie een thuis wedstrijd op 16 november tegen RED-RAG/Tachos om 20:15 uur.

Twee punten voor Groesbeeks Glorie

De dames van Groesbeeks hadden al snel door dat de dames van Desk het wedstrijdtempo niet aankonden. Er werden mooie aanvallen op de break gespeeld. Dit pakte goed uit voor Groesbeek. De 1e helft eindigt met een ruststand van 11-6.

De 2e helft pakte Groesbeeks Glorie het tempo meteen weer op. Er werd fanatiek verdedigd waardoor de dames van Desk de nodige penalty’s verdiende. Deze werden naast het doel gegooid. Sinds lange tijd hebben de dames van Groesbeek laten zien, dat ze naast de hoekschoten die ze goed onder controle hebben. Ook van een lange afstand kunnen scoren.Zo bleef Groesbeek de hele wedstrijd op een voorsprong met een mooie eindstand van 21-12.

Volgende week zondag 10 november speelt Groesbeeks Glorie een uitwedstrijd in Tilburg tegen de dames van Camelot.

Groesbeeks Glorie pakt weer geen punten

Na de eerste 10 minuten herpakte de dames van Groesbeek zich en ging het aanvallend iets beter. De score kwam uiteindelijk zelfs terug op 8-4. Maar door de snelheid van HVW en het vele balverlies van Groesbeek, was de stand tijdens de rust 11-4.

Tijdens de tweede helft kreeg Groesbeek steeds meer moeite met ruimte vinden op de cirkel en bleven de schotkansen uit. HVW daar in tegen pakte iedere kans die ze hadden en ronde deze vaak positief af. Groesbeek probeert hun aanvalstactiek nog aan te passen door 4-2 te spelen maar helaas mag dat niet baten. Er worden wel wat kansen gelopen en ook nog wat doelpunten gemaakt. Maar HVW weet toch nog een hoop tegen doelpunten te maken. Hierdoor eindigt de wedstrijd met een uitslag van 25-8 voor HVW.

Volgende week speelt Groesbeeks Glorie thuis op zaterdag 2 november tegen het dames 1 team van Desk.

Groesbeeks Glorie verliest tegen GHV

Na de eerste 10 minuten herpakte de dames van Groesbeek en ging het aanvallend een stuk beter. Het verschil werd al vrij snel terug gebracht naar 1 doelpunt verschil. Hierna kregen de dames va GHV meer grip op de wedstrijd en was het bij rust een verschil van 4 doelpunten in het voordeel van GHV.

In het begin van de tweede helft kwamen beide teams niet op stoom en bleef het scoren uit. Hierdoor bleef de ruststand van 7-11 een aantal minuten op het scorebord staan. Naarmate de tweede helft vorderde herpakte beide teams zich en bleven de dames van Groesbeek telkens op 4 doelpunten verschil na een paar mooie aanvallen van beide kanten. Ook in de slotfase bleef het verschil staan door het slecht afronden van kansen vooral aan de kant van Groesbeeks glorie. Uiteindelijk is het verschil na het eindsignaal nog steeds 4 in het voordeel van GHV. Zij gaan met een overwinning van 13-17 met de 2 punten naar huis.

Na een week rust speelt Groesbeeks glorie op 27 oktober de tweede uitwedstrijd tegen de dames van HVW in Wanroij.

Groesbeeks Glorie pakt eerste punt

Het team verwachtte een harde 6-0 verdediging van de dames uit Wijchen. Zowel de Groesbeekse als de Wijchense dames begonnen de wedstrijd sterk. Na de eerste minuten verdedigde Groesbeeks Glorie beter en werd er beter samengewerkt. Hierdoor hadden de dames van The Flyers moeite om ruimte te vinden in de Groesbeekse dekking. Ook de thuisspelende ploeg had moeite om tot scoren te komen. De ruststand was 7-8 in het voordeel van The Flyers.

Na rust kende Groesbeeks Glorie een moeilijke fase. De dames uit Wijchen vonden ruimte in de verdediging via hun linker opbouw speelster. Er werd één op één verdediging ingezet om haar aanval te beheersen. In de slotfase krabbelde Groesbeeks Glorie weer op. Fleur Boonen wist een aantal keer vanaf de 9 meter het doel te vinden, waardoor het scoreverloop gelijk op bleef gaan. De wedstrijd kende een spannende slotfase. Zowel Groesbeeks Glorie als The Flyers hadden kans op het maken van het winnende doelpunt. Echter bleef dit uit. De wedstrijd eindigde in een stand van 18-18.

Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd wederom thuis op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur tegen G.H.V. DS1. De dames uit Goirle staan op de eerste plaats in de competitie door twee overwinningen.

Groesbeeks Glorie verliest eerste wedstrijd

Eind vorig seizoen hebben een aantal vaste krachten afscheid genomen van Groesbeeks Glorie. Er stond dus een vrij nieuw team klaar bij aanvang van deze wedstrijd. R.H.V. mocht beginnen met de eerste aanval. Deze werd succesvol afgerond. De dames uit Groesbeek begonnen de wedstrijd ongeconcentreerd. In de eerste aanval werd de bal zonder enige dreiging rondgespeeld en dit pakte niet goed uit. In tegenstelling tot de Groesbeekse dames, begonnen de dames van R.H.V. fel en wisten op voorsprong te komen. Groesbeeks Glorie bleef de gehele eerste helft achter deze kleine voorsprong aanhobbelen. Tegen het einde van de eerste helft moest Laura Nederend helaas het spel verlaten door een opgelopen knieblessure. Met een speelster minder en met een stand van 13-9 gingen de teams de rust in.

In de tweede helft herpakte Groesbeeks Glorie zich enigszins. Er werd verdedigend beter samengewerkt en de dames van R.H.V. hadden moeite om ruimte te vinden in de Groesbeekse dekking. Ook merkte Groesbeeks Glorie dat wanneer er meer tempo in de aanval kwam, R.H.V. het niet iedere keer kon belopen. Zo kwamen de hoekspeelsters Paula Arents en Demi Kersten meerdere keren tot scoren. Ook werden er in de tweede helft meer breaks gelopen. Toch daalde deze snelheid weer en werden er slordige ballen gegeven. R.H.V. profiteerde daarvan. Ondanks dat, wisten zij nog maar vier keer te scoren in de tweede helft. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 17-15 in het voordeel van R.H.V..

Groesbeeks Glorie DS1 speelt volgend weekend op zaterdag 5 oktober om 20.15 uur hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen The Flyers uit Wijchen.