Wedstrijd verslag

previous arrow
next arrow
Slider

Wedstrijdverslagen Dames 1

Groesbeeks Glorie pakt eerste punt

Groesbeeks Glorie speelde op zaterdagavond 5 oktober de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020. De tegenstander van deze wedstrijd was de damesselectie van The Flyers uit Wijchen. Na een slechte start vorig weekend, waren de meiden uit Groesbeek klaar om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Het team verwachtte een harde 6-0 verdediging van de dames uit Wijchen. Zowel de Groesbeekse als de Wijchense dames begonnen de wedstrijd sterk. Na de eerste minuten verdedigde Groesbeeks Glorie beter en werd er beter samengewerkt. Hierdoor hadden de dames van The Flyers moeite om ruimte te vinden in de Groesbeekse dekking. Ook de thuisspelende ploeg had moeite om tot scoren te komen. De ruststand was 7-8 in het voordeel van The Flyers.

Na rust kende Groesbeeks Glorie een moeilijke fase. De dames uit Wijchen vonden ruimte in de verdediging via hun linker opbouw speelster. Er werd één op één verdediging ingezet om haar aanval te beheersen. In de slotfase krabbelde Groesbeeks Glorie weer op. Fleur Boonen wist een aantal keer vanaf de 9 meter het doel te vinden, waardoor het scoreverloop gelijk op bleef gaan. De wedstrijd kende een spannende slotfase. Zowel Groesbeeks Glorie als The Flyers hadden kans op het maken van het winnende doelpunt. Echter bleef dit uit. De wedstrijd eindigde in een stand van 18-18.

Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd wederom thuis op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur tegen G.H.V. DS1. De dames uit Goirle staan op de eerste plaats in de competitie door twee overwinningen.

Groesbeeks Glorie verliest eerste wedstrijd

Groesbeeks Glorie speelde op zondagmiddag 29 september de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020. De tegenstander van deze wedstrijd was de damesselectie van R.H.V. uit Rijen.

Eind vorig seizoen hebben een aantal vaste krachten afscheid genomen van Groesbeeks Glorie. Er stond dus een vrij nieuw team klaar bij aanvang van deze wedstrijd. R.H.V. mocht beginnen met de eerste aanval. Deze werd succesvol afgerond. De dames uit Groesbeek begonnen de wedstrijd ongeconcentreerd. In de eerste aanval werd de bal zonder enige dreiging rondgespeeld en dit pakte niet goed uit. In tegenstelling tot de Groesbeekse dames, begonnen de dames van R.H.V. fel en wisten op voorsprong te komen. Groesbeeks Glorie bleef de gehele eerste helft achter deze kleine voorsprong aanhobbelen. Tegen het einde van de eerste helft moest Laura Nederend helaas het spel verlaten door een opgelopen knieblessure. Met een speelster minder en met een stand van 13-9 gingen de teams de rust in.

In de tweede helft herpakte Groesbeeks Glorie zich enigszins. Er werd verdedigend beter samengewerkt en de dames van R.H.V. hadden moeite om ruimte te vinden in de Groesbeekse dekking. Ook merkte Groesbeeks Glorie dat wanneer er meer tempo in de aanval kwam, R.H.V. het niet iedere keer kon belopen. Zo kwamen de hoekspeelsters Paula Arents en Demi Kersten meerdere keren tot scoren. Ook werden er in de tweede helft meer breaks gelopen. Toch daalde deze snelheid weer en werden er slordige ballen gegeven. R.H.V. profiteerde daarvan. Ondanks dat, wisten zij nog maar vier keer te scoren in de tweede helft. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 17-15 in het voordeel van R.H.V..

Groesbeeks Glorie DS1 speelt volgend weekend op zaterdag 5 oktober om 20.15 uur hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen The Flyers uit Wijchen.