Vrijwilligerswerk

Omdat het draaiende houden van een sportvereniging vooral vrijwilligerswerk is, verwachten we van alle leden een bijdrage. Naast spelen en trainen word je vanaf een bepaalde leeftijd geacht zaaldienst te verzorgen en/of scheidsrechter te zijn bij wedstrijden. Natuurlijk kun je ook trainer of coach worden, in het bestuur of een van de werkgroepen actief zijn.

Zaaldienst

Scheidsrechter

Van alle seniorenspelers/speelsters en A jeugd wordt verwacht dat ze thuiswedstrijden van de C-D-E-F jeugd fluiten. Gediplomeerde verenigingscheidsrechters worden ingedeeld voor senioren, A jeugd, B jeugd. Indien mogelijk worden ook voor C jeugd gediplomeerde scheidsrechters  of cursisten ingedeeld. Wedstrijden van dames senioren 1 worden gefloten door aangewezen bondscheidsrechters.

 

Als scheidsrechter van de E-F jeugd ben je meer een spelleider dan een scheidsrechter. Als je nog niet veel ervaring hebt, is het soms nog wel eens moeilijk te besluiten waar je wel en waar je niet voor moet fluiten. Hiervoor is niet standaard een lijstje met regels te geven, handbalregels zijn wel de richtlijn maar je moet het spel ook een beetje aanvoelen en niveau van beide teams inschatten. In de praktijk betekent het dat je een veel voorkomende fout als lopen met de bal niet steeds affluit als beide partijen gelijkwaardig zijn. Bij grotere handbaltechnische verschillen zul je het zwakkere team soms iets meer het voordeel geven. Het is echter wel belangrijk om steeds uitleg te geven waarom je fluit en ook na afloop nog even te wijzen op echt opvallende fouten. Het kan natuurlijk ook helpen als je van te voren eens praat met mensen die scheidsrechterservaring hebben.

Training geven

info volgt zsm

Puntenbeleid uitleg hierover

(evt. document)

Hier kun je de info vinden

Geraniumactie

Handbalvereniging Groesbeeks Glorie blijft bloeien…… en hoe! Al jarenlang organiseert de vereniging jaarlijks een geraniumactie voor al haar spelende leden en recreanten om de verenigingsbegroting sluitend te krijgen. Voor de vereniging is deze financiële actie van groot belang.

Alle leden wordt verplicht om 1x per jaar minimaal 36 geraniums te verkopen (meer wordt altijd op prijs gesteld). Indien er meerdere spelende leden uit één gezin komen dan geldt ook een minimum aantal van 36 geraniums maar dan voor alle gezinsleden samen. Uiteraard mogen ook kader en ondersteunende leden van onze club aan deze actie deelnemen. Spelende leden en recreanten die niet aan de actie willen meewerken betalen een aanvulling op de contributie. Het aantal te verkopen geraniums en de “spelregels” van de actie wordt jaarlijks op de algemene ledenvergadering vastgesteld.

Elk lid ontvangt rond eind maart een verkooplijst waarop de geraniumbestellingen kunnen worden ingevuld. Traditiegetrouw kunnen de geraniums op de zaterdag voor Moederdag opgehaald worden en bezorgt bij zijn/haar afnemers.

Heb je verdere vragen over de geraniumactie stuur dan gerust een email naar:  geramiumactie@groesbeeksglorie.nl

 

HANDBALVERENIGING GROESBEEKS GLORIE,

Sporthal Heuvelland,

Ambachtsweg 8a,

email:  info@groesbeeksglorie.nl

DESIGN Grafischburo DotDos, grafischburodotdos.nl 2017

Handbalvereniging GROESBEEKS GLORIE
Handbalvereniging GROESBEEKS GLORIE
Handbalvereniging GROESBEEKS GLORIE