Wedstrijdverslagen Dames 1

Eerste nederlaag voor Groesbeeks Glorie

 

Groesbeeks Glorie speelde op zaterdag 13 oktober een uitwedstrijd tegen de dames van G.H.V. in Goirle. De Groesbeekse dames openden de wedstrijd met de aanval, maar wisten hier niet uit te scoren. G.H.V. had het openingsdoelpunt van deze wedstrijd. Doelpunten vielen aan beide kanten en het scoreverloop ging gedurende de eerste helft gelijk op. De Groesbeekse verdediging zat goed dicht, de dames van G.H.V. kwamen er lastig doorheen. G.H.V. maakte voornamelijk gebruik van de slordigheden van de Groesbeekse dames om tot scoren te komen. De meeste doelpunten werden gemaakt uit de snelle tegenaanval door een slecht ingeschoten bal of slordig balverlies. Groesbeeks Glorie ging met een kleine achterstand de rust in: 7-6 in het voordeel van G.H.V. De tweede helft begon matig voor de Groesbekers. De aanval van G.H.V. ging lopen en door middel van verschillende afstandsschoten bouwden de dames uit Goirle de voorsprong uit. Groesbeeks Glorie had hierop geen antwoord. De aanval van Groesbeeks Glorie stagneerde door de zeer defensieve verdediging G.H.V. Met nog 10 minuten op de klok herpakte Groesbeeks Glorie zich. Aanvallend werd de ruimte gezocht en gevonden, waardoor Maud de Bruin tot scoren kwam. Helaas was de opgelopen achterstand te groot, en kon Groesbeeks Glorie geen punten mee naar huis nemen. De dames van Groesbeeks Glorie verloren met 15-10. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 27 oktober om 20.15 uur in Heuvelland tegen de Flyers uit Wijchen.

 

Verdiende zege Groesbeeks Glorie

 

Groesbeeks Glorie speelde op zondag 7 oktober een uitwedstrijd tegen RED-RAG/Tachos DS2 uit Waalwijk. De Groesbeekse dames begonnen de wedstrijd sterk. Verdedigend was er geen ruimte voor de dames uit Waalwijk en aanvallend was het spel variërend en dreigend. Groesbeeks Glorie oefende succesvol druk uit op de verdediging van RED-RAG/Tachos waardoor er vanaf allerlei posities kansen gecreëerd werden. Na 10 minuten spelen had Groesbeeks Glorie een kleine voorsprong opgebouwd van 2-5. De Groesbeekse dames konden deze voorsprong niet vasthouden en kenden een slordige 10 minuten waarin RED-RAG/Tachos gretig gebruik maakte van de onrust. De dames uit Waalwijk konden hierdoor de opgelopen achterstand goed maken. De resterende minuten van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Alba Folguiras Gonzalez scoorde net voor rust het 8e doelpunt voor Groesbeeks Glorie vanuit de linkerhoek, waardoor Groesbeeks Glorie met een kleine voorsprong ging rusten. De ruststand was 7-8 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. Direct naar rust kende Groesbeeks Glorie wederom een sterkte fase. Verdedigend zat het goed dicht en aanvallend werd de ruimte gezocht. Maud de Bruin wist 3 maal haar tegenstandster te passeren en de open kans te verzilveren. De voorsprong werd uitgebouwd naar 9-14. Maar ook nu verslapte de Groesbeekse selectie en liet RED-RAG/Tachos terugkomen tot een stand van 12-14. Toch bleef Groesbeeks Glorie samenwerken en wisten hierdoor de voorsprong de gehele tweede helft te behouden. De wedstrijd kende een bloedstollend en rumoerig einde. Met een stand van 16-17 op het scorebord en nog 1 minuut op de klok ging RED-RAG/Tachos nog eenmaal in de aanval. Eva Baars kon een slordig gespeelde afspeelbal onderscheppen en ging in de aanval. Zij werd daarin dusdanig gehinderd dat de scheidsrechter genoodzaakt was een rode kaart en een strafwerp toe te kennen aan Groesbeeks Glorie. Manon van Sas benutte deze strafworp waardoor de winst veilig gesteld werd. De wedstrijd eindigde in de stand van 16-18. Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 13 oktober in Goirle tegen G.H.V.

 

 

Groesbeeks Glorie pakt eerste punt

 

Groesbeeks Glorie speelde op zaterdagavond 29 september de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019. De tegenstander van deze wedstrijd was de damesselectie van DOS’80/Olympia’89 uit Heesch. Omdat vorig seizoen een aantal vaste krachten afscheid genomen hebben van de Groesbeekse selectie, stond er bij aanvang van deze wedstrijd een vernieuwd team.

Groesbeeks Glorie begon de wedstrijd ongeconcentreerd. In de eerste aanval werd de bal zonder enige dreiging buiten de lijnen gespeeld. De dames uit Heesch reageerden direct en scoorden met een snelle aanval. In tegenstelling tot de Groesbeekse dames, begonnen de dames van DOS’80/Olympia’89 fel en wisten binnen enkele minuten de stand naar 1-3 te brengen. Daarna herpakte Groesbeeks Glorie zich. Er werd verdedigend beter samengewerkt en de dames van DOS’80/Olympia’89 hadden moeite om ruimte te vinden in de Groesbeekse dekking. Ook de aanval ging draaien. Cirkelspeelster Eva Baars kwam meermaals vrij waardoor de dames van DOS’80/Olympia’89 aan de noodrem moesten trekken. Maud de Bruin verzilverde 3 maal de toegekende strafworp. Gedurende de eerste helft sloeg Groesbeeks Glorie een kleine voorsprong van 2 doelpunten dat behouden bleef tot aan de rust. De ruststand was 9-7 in het voordeel van Groesbeeks Glorie. Na rust kende Groesbeeks Glorie een moeilijke fase, de dames uit Heesch domineerden de wedstrijd. In de eerste 15 minuten kwam Groesbeeks Glorie slechts 1 keer tot scoren, terwijl de gasten langzaam langszij kropen tot een stand van 10-12. In de slotfase krabbelde Groesbeeks Glorie weer op. Zowel Fleur Bonen als Alba Folguiras Gonzalez wisten vanaf 9 meter het doel te vinden waardoor het scoreverloop gelijk op bleef gaan. De wedstrijd kende een spannende slotfase. Zowel Groesbeeks Glorie als DOS’80/Olympia’89 hadden kans op het winnende doelpunt, maar deze bleef echter uit. De wedstrijd eindigde in de stand 16-16. Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd op zondag 7 oktober in Waalwijk tegen RED-RAG/Tachos DS2.

 

 

HANDBALVERENIGING GROESBEEKS GLORIE,

Sporthal Heuvelland,

Ambachtsweg 8a,

email:  info@groesbeeksglorie.nl

DESIGN Grafischburo DotDos, grafischburodotdos.nl 2017

Handbalvereniging GROESBEEKS GLORIE
Wedstrijd verslagen Dames 1
Handbalvereniging GROESBEEKS GLORIE
Wedstrijd verslagen Dames 1
Handbalvereniging GROESBEEKS GLORIE
Wedstrijd verslagen Dames 1
Wedstrijd verslagen Dames 1
Wedstrijd verslagen Dames 1
Wedstrijd verslagen Dames 1